Dżem z jabłek

Dżem z jabłek

Skomentuj artykuł

Gotowym dżemem z jabłek możemy smarować nie tylko kanapki, ale także naleśniki lub dodawać do ciast i lodów. Nie przejmujmy się, że ten słodki smakołyk ma wiele kalorii. Jabłka mają wspaniałe właściwości oczyszczające, przyspieszają metabolizm oraz zawierają dużo witaminy C, potasu i żelaza. Ponadto, jabłka wzmacniają mięśnie, układ nerwowy, łagodzą stany zapalne w jamie ustnej i gardle oraz są stosowane przy leczeniu wrzodów i niestrawności. Jeżeli jesteśmy na diecie i nie możemy sobie pozwolić na osłodzony dżem z jabłek, powinniśmy zastąpić cukier większą ilością bananów. Taki dżem będzie równie pyszny i wartościowy.

Dżem z jabłek

Dżem z jabłek

czytaj dalej...

0 komentarzy

Dodaj swój komentarz

Zobacz także

Kategorie

Koniecznie zobacz: